PROVERA TALENATA

Odbojkaški savez grada Valjeva bio je domaćin testiranja devojčica rođenih 2009. i 2010. godine koje tradicionalno i ove godine realizuje Odbojkaški savez Srbije. Ukupno 33 devojčice iz našeg okruga pokazale su odbojkaško umeće u “Hali sportova”, a nema dileme da su pred njima dalji izazovi u ovom sportu.

Bod budnim okom selektora Nemanje Zekića i tim menadžera Biljane Mihailović pored odbojkaških elemenata akcenat je bio i na fizičkim predispozicijama, a osim Valjeva predstavile su se i perspektivne odbojkašice iz Uba, Šapca, Ljubovije i Osečine. Radilo se tri sata, a naš region bio je prvi u kojem su se predstavnici saveza uverili u talenat novih odbojkaških nada. Testiranje je trajalo tri časa, a nakon obilaska svih centara savez će izabrati dečake i devojčice čiji će razvoj pratiti tokom cele sezone.

Grad Valjevo i okolina su godinama unazad poznati po razvoju odbojkaških talenata pa verujemo da će se među ovim devojčicama naći i naslednice imena dobro poznatih srpskoj javnosti. Raduje i zadovoljavajući broj ekipa u mlađim kategorijama koje će se tokom cele sezone boriti za što bolji plasman.

VESTI