Spremni za početak

Sastankom Udruženja klubova Okružnog odbojkaškog saveza grada Valjeva održanim u Lajkovcu simbolično je označen start sezone za kolektive iz našeg regiona. Predstavnici ukupno 13 klubova i organizacija obavešteni su o svim detaljima vezanim za početak nadmetanja seniorki i mlađih kategorija, a pored čelnih ljudi saveza sastanku je prisustvovao i Danilo Mrđa, direktor svih takmičenja pod ingerencijom nacionalnog saveza. Lajkovački Železničar pokazao se kao pravi domaćin, a pored najave budućih aktivnosti prisutni čelnici imali su priliku da čuju i šta je urađeno u periodu za nama u kolubarskom i mačvanskom okrugu.

Ono što je novina u odnosu na prethodnu sezonu jeste i takmičenje juniora, dok hrabri što sve ekipe iz našeg saveza imaju ekipe u pionirskom i pretpionirskom uzrastu. Seniorska liga ovog regiona u ženskoj konkurenciji brojaće devet klubova pa se očekuju interesantni dueli, naročito nakon povratka pojedinih ekipa iz višeg ranga. Odbojkaška takmičenja u našem regionu startovaće 30. septembra mečevima juniorki, pionirki i pretpionirki, dok će se u narednim vikendima u oktobru na parketu naći i ostale kategorije.

Ono što će regionalni savez u ovoj sezoni pokušati jeste i organizovanje takmičenja u opštinama koje trenutno nemaju aktivne odbojkaške kolektive. Želja je naravno popularizacija i animiranje dečaka i devojčica, ali i sportskih radnika iz tih mesta, kako bi omasovili broj ljubitelja našeg trofejnog sporta. Nadamo se da će ti turniri kao i prethodne sezone obilovati uzbuđenjima, a članovima pobedničkih timova ostaće večne uspomene na prve odbojkaške korake i vredne pobede.  

VESTI